T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Anadolu Teknik Programı / Anadolu Meslek Programı

Anadolu Meslek Programında(AMP)

Bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında genel bilgi dersleri yer almaktadır, Anadolu meslek programına devam eden öğrenciler 12. sınıfta seçmeli meslek dersleri ile birlikte işletmelerde meslek eğitimine devam edecektir.  Anadolu meslek programı(AMP) öğrencilerinin 12. sınıfta 3 gün işletmede beceri eğitimi gördüğü bir uygulamadır.

Anadolu Teknik Programında(ATP)

Bir mesleğe yönelik bilgi ve becerilerin yanında matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri 4 yıl boyunca ağırlıklı olarak verilmektedir. Anadolu teknik programı 12. sınıfında yer alan akademik destek kapsamındaki dersler; öğrencilerin hedefledikleri yükseköğretim programları doğrultusunda ilerlemelerine imkân sağlayan derslerdir. Anadolu teknik programına devam eden öğrenciler; 12. sınıfta akademik destek dersleri kapsamında yer alan ders tablolarından birini seçecektir. Anadolu teknik programlarında 12' nci sınıfta alan ayırımı yapılmaksızın akademik destek şubeleri oluşturulur. Bu öğrenciler, seçtikleri akademik destek paketine göre gruplara ayrılır.  Anadolu teknik program(ATP) öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmelerini ve okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla 40 iş günü işletmelerde uygulama eğitimi gördüğü mesleki eğitimdir.

*12. sınıfta Anadolu teknik programında akademik destek dersleri, Anadolu meslek programında ise işletmelerde mesleki eğitim ve seçmeli meslek dersleri uygulanır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.06.2020 - Güncelleme: 28.07.2023 01:23 - Görüntülenme: 16343
  Beğen | 14  kişi beğendi