T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzu Tanıyalım

OKULUN TARİHÇESİ

Gültepe Mahallesinde bulunan okulumuzun inşaatına 1976 yılında 2. Endüstri Meslek Lisesi olarak başlanmış, çeşitli sebeplerden dolayı üç yüklenici firma değişikliğinden sonra bina 1989 yılında tamamlanarak 1989-1990 eğitim-öğretim yılında hizmete başlamıştır. Okul binası eksik teslim alındığı için 1989-1990 öğretim yılında Metal işleri Bölümüne 40, Tesviye Bölümüne 40 öğrenci alınarak geçici olarak eğitime Merkez Endüstri Meslek Lisesinde başlamıştır. Okul inşaatında bulunan çeşitli eksikliklerin giderilmesinden sonra 1991 yılında kendi binasında Hilmi AKTA‟nın kurucu müdürlüğünde faaliyetlerine başlamıştır.

1990-1991  öğretim  yılında Elektrik  ve  Motor bölümleri  açılmış,  Merkez  Endüstri Meslek Lisesindeki Yapı ve Yapı Ressamlığı bölümleri tüm demirbaş malzeme, öğretmen ve öğrencileriyle okulumuza nakledilmiştir. Daha sonra Endüstriyel Okullar Projesi kapsamında Kalıp bölümü ve Tesisat Teknolojisi bölümlerinin açılmasıyla bölüm sayısı 8‟e ulaşmıştır.

Okulumuza daha sonra 1997-1998 öğretim yılında Anadolu Teknik Lise bünyesinde Bilgisayar bölümü, 2005-2006 öğretim yılında da Raylı Sistemler Teknolojisi bölümü açılmıştır. 2003-2004 öğretim yılında Merkez Endüstri Meslek Lisesinde bulunan Tesviye bölümü öğrenci, öğretmen ve demirbaşları ile okulumuz bünyesinde birleştirilmiştir.

Okulumuzda halen İnşaat Teknolojisi, Harita-Tapu-Kadastro, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi  Raylı  Sistemler  Teknolojisi  Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, olmak üzere toplam 9 alan bulunmakta ve eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 

OKULUN BİNA DURUMU  

Binanın Özellikleri: Okulumuz betonarme olup zemin kat dahil iki kat 29 dersliklidir. Okulumuzda bir müdür odası, bir müdür başyardımcısı odası, altı müdür yardımcısı odası, iki memur odası, bir öğretmenler odası, bir rehberlik servis odası, bir veli görüşme odası, bir adet arşiv odası, bir adet çok amaçlı kullanılmak üzere kapalı spor salonu bulunmaktadır.

Laboratuar: Okulumuzda bir adet Kimya – Biyoloji  laboratuarı , on adet Bilişim Teknolojisi Alan Laboratuarı bulunmaktadır.

Okul ve Sınıf Kitaplıkları: Okulumuzda sınıf kitaplıkları bulunmamaktadır. Okulumuza ÇEDAŞ tarından yaptırılan Z kütüphane ile hizmet verilmektedir. Kütüphanemizde 5 adet bilgisayar ve 1866 adet kitap bulunmaktadır.

Depo ve ambar durumu: Okulumuzda bir adet depo bulunmaktadır.

Diğer Sosyal Faaliyetler: Okulumuz Sportif faaliyetlerinde birçok branşta Başarılı sonuçlar almıştır. Okul Futbol Takımız İl Birincisi olmuştur. Okulumuz Voleybol Takımımız İl birincisi olmuştur.Okul Masa Tenisi Takımızİl İkincisi olmuştur. Okulumuz Bisiklet Takımı Sivas İl birincisi olmuştur. Okulumuz Bilek Güreşinde Gruplarında İl birincisi olmuştur.

Okul Bahçesi: 12500 metrekare alan olarak kullanılan bahçe ağaçlandırılmış ve yeşillendirilmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.06.2020 - Güncelleme: 27.07.2023 02:06 - Görüntülenme: 1204
  Beğen | 11  kişi beğendi